Miss Középiskola Szépségverseny bemutatása

Verseny küldetése

Kezdeményezésünk a középiskolák egészséges, modern, célratörő fiatal szépségeit szólítja meg. A versenyre minden Magyarországon és a határon túli magyar középiskolás lányok jelentkezését várjuk. A megmérettetés nemcsak a külső szépségről szól, hanem a kreativitásról, tehetségről, tudásról… feltett szándékunk, hogy a döntősök, a királynő… méltó példaképe legyen minden középiskolás lány számára. A rendezés során kiemelt figyelmet fordítunk a verseny korrekt lebonyolítására, hogy valóban a legmegfelelőbb hölgy nyerhesse el ezt a megtisztelő címet.

Verseny bemutatása

Az első Miss Középiskola szépségverseny 2010. július 04.-én került megrendezésre hagyományteremtő szándékkal Balatonalmádiban. Magyarországon elsőként nem kötöttük az indulást magyar állampolgársághoz, versenyre nemcsak Magyarországról, hanem Szlovákiából és Romániából is vártuk a (magyar) diáklányok jelentkezését. Legszebb középiskolás lány címért közel 150 lány jelentkezett. Döntős lányokat –januári, februári, márciusi- castingok során választottuk ki. Fináléban egy szép helyi diáklány is fogja képviselni a várost! A hagyományos szépségversenyek lebonyolításának módját megszakítva egy fiatalos, könnyed nyári buli adta meg a verseny alaphangulatát. Ami nem nélkülözi a fiatalos show-elemeket. Más hazai versenyektől eltérően a mi eseményünkön a zsűri a döntéseit a lányok és a közönség előtt hozza meg. Így biztosítva a rendezvény korrektségét!

Akikről szól

Döntőseink nemcsak szépek, hanem tehetségesek és megfelelő tudással rendelkeznek a döntős lány közül többen is kitűnő tanulók. Az eddigi években versenyzőink közül többen versenyszerűen sportoltak, táncoltak – sikeresen vettek részt magyar, európai világbajnokságokon. Miss Középiskola 2010 Szépségverseny döntőse volt Gelencsér Tímea fitness bajnok, Világbajnok 3. helyezett. A Víz Arca ( Szentkirályi Ásványvíz ) lett többek mellett. A Miss Középiskola Szépségverseny korábbi és legutóbbi résztvevői, döntősei közül többekkel találkozhattunk a Szépségkirálynő szépségverseny döntőjében is. A Miss Középiskola 2012 Szépségverseny döntőse Kárpáti Rebeka, a Miss Universe Hungary címet nyerte el. Sydney Van Den Bosch a Miss Középiskola 2012 Szépségverseny döntőse, A Szépségkirálynő 2013 döntőse, Magyarország Szépe 2014 döntőse – Miss World Hungary 2. Udvarhölgy.

Akadálymentes szépségverseny

Versenyünk 2010-2011-es tanévében egy siket lány Ádám Alexandra is indult a hallókkal. Alexandra szépségét a zsűri szavazata a döntőbe jutatta. A többi lánnyal hamar barátságot kötött és a nyelvi korlátok sem jelentettek akadályt. Alexandra a döntőben különdíjas lett. A versenyről és Alexandra szerepléséről a JEL Tv is készítette egy riportot.
A 2012-2013 tanévben versenyünkön szintén indult egy siket lány Kínál Tímea Melinda, a döntőben 3. helyezett lett. Tímea többek között a Siketek Szépségversenyén első helyezett lett, a Miss Deaf Word világversenyen a legszebb Európai lány – Miss Deaf Europe lett.

Határon túli jelentkezők

A versenyen részt vehet minden magyar középiskolás lány, a határon túli magyar anyanyelvű középiskolás lányok is! Szlovákia, Ukrajna, Románia, Ausztria, Németország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia. A verseny indulása óta többségben szlovákiai magyar középiskolások vesznek részt versenyünkön, de érdeklődő van a többi országból is.. Pl: az 2009-2010 tanévben Vasmera Katalin is részt vett a szépségverseny elődöntőjén. A Felvidék Szépe Szépségverseny 2014. I. helyezettje lett.

Akik szervezik

Az egész országot és a régiót megmozgató rendezvénysorozatot fiatal, sikeres modellek szervezik, akik már több hazai és külföldi versenyen bizonyítottak, most a versenyszervezésében szeretnék kamatoztatni az eddig megszerzett tapasztalataikat. Szakmai partnereink, akik segítik, koordinálják a szervezést és a lebonyolítást a szépségversenyek területén tapasztalatokkal rendelkeznek (Pl. Christian Models Agency Modellügynökség). Versenyigazgató: Lippai Gyula Krisztián Szervező, régiós koordinátor: Pantinchin Beáta.

Akik döntenek

A verseny szervezésében és a zsűri tagjai között a divat és szépségipar területén dolgozó személyekből (modell, fényképész, stylíst) valamint szponzorok delegáltjai és helyi prominens személyekből áll. Pl: 2011-ben zsűritagunk a Mosonmagyaróvári és Budapesti castingon Bíró Ica modell, fitneszedző. A döntős lányok felkészülését 2012-ben Siófokon Dukai Regina modell is megtekintette és közös képeket is készítettek vele a lányok.
Néhány további név a teljesség igénye nélkül: Dr. Balázs Árpád Siófok Város polgármestere, Lassu Attila divattervező - stylíst, Szépligeti Ágnes divattervező, Mácsik János karate mester, Dr. Sas György plasztikai sebész, Czagány Ildikó smikes, Győrfi Pál az Országos Mentőszolgált szóvivője, Fehérvári Tímea táncpedagógus, Bíró János Respect Media, videós, Baronits Gábor színész, Bacskó Levente Tűzbonsai alkotóművész, Kirják Róbert a nyíregyházi Móricz Zsigmond színház gazdasági vezetője, Salamon Dia Fitness modell, Sydney Van Den Bosch modell, Kárpáti Rebeka modell, sorozatszínész, Horváth Cintia modell, Miss Balaton Szépségverseny 2014 közönségdíjas.

Média

A szépségversenyről a magyar médiák mellett, a szlovák, román sajtó is közöl cikkeket, híreket. Pl: Blikk, Kisalföld, Délmagyarország, Modellvilag.hu, Bulvaros.hu, Info Győr.hu, Info Siófok.hu, Kemma.hu, Nport.hu, Vasnépe, Sonline.hu, Naplapok.hu, JEL Tv, Kapos TV, Kapos.hu, Sweetonline.hu, Heol.hu, Napimagazin.hu, Dunakorzo.info, Feol.hu, Gyöngyös.facepress.hu, Hír Ma.hu, Gyöngyös.hu, Velvet.hu, 6van.eu, Hatvan online.hu, Nagykálló.hu, Fotomedia.hu, Divatikon.hu, Modellpress.hu, Felvidék.ma, Parameter.sk, Újszó.com, Kolozsvár.info …

C Designed by CMA LGC